Jdi na obsah Jdi na menu

4.DÜNYA EBRU GÜNÜ / 4.Mezinárodní den Ebru

dunya_ebru_gunu_rekorla_baslayacak_h21093.jpg 12.9.2015 se konal Mezinárodní den Ebru v tureckém městě Yalova. Byl organizovaný Ebru umělkyní Suna Kocal a pod záštitou UNESCO. 

Této akce se zúčastnilo 220 umělců z 10 zemí a já jsem zastupovala Českou republiku.

Jako první byla na programu výstava všech umělců, která se konala v Kent muzesi v městě Yalova. I přes obrovskou bouřku jsme si tento den nenechali zkazit. Muzeum bylo plné lidí různých národností a po slavnostním otevření byla přístupná expozice. Mohli jsme zde vidět různé styly Ebru z různých zemí. Aplikace Ebru na kuži, soutisky, akkase, battal ebru, květiny a mnoho dalších zajímavých děl viz. fotoalbum. Já jsem zde měla vystaveného koně, který je vytvořený soutisky Ebru.

                       Česká delegace u mého díla

Po výstavě následovala panelová diskuze na téma Ebru a po ní další hlavní bod programu Guinessův rekord. Tentokrát na programu nebylo nejdelší Ebru jako v dřívějším ročníku, ale vytvořili se tři saténové plátna speciální technikou akkase. Každé bylo o velikosti 11 m2 a pracovalo na tom 30 umělců. Jedná se o techniku při které se používají šablony přilepené na materiál. Všude kolem se otiskne Ebru a pod šablonou zůstane místo nepotisknuto.

4.-mezinarodni-den-ebru-010.jpg

Na večer jsme se přesunuli do restaurace Donanma, kde probíhal slavnostní gala večer. Po večeři se začali předávat ceny všem umělcům, kteří byli vybráni aby vystavovali a pak následovala volná zábava doprovázená hudbou.

4.-mezinarodni-den-ebru-024.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 4. mezinárodní den Ebru

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář