Jdi na obsah Jdi na menu

6. Mezinárodní Ebru kongres v Istanbulu

První mezinárodní Ebru kongres (International Ebru Congress) se konal v Santa Fe, USA v roce 1989. Ebru umělci z celého světa, zejména ze Spojených států, se zúčastnilo tohoto kongresu. Od té doby kongres sdružuje umělce z různých zemí, kteří se zabývají mramorování pomocí různých technik.

Tentokrát se konal v Istanbulu, kde byl hlavním organizátorem mistr techniky Ebru Hikmet Barutcugil. Vše se konalo za podpory městské části Istanbulu - Umraniye.

Kongres probíhal od 7. - 14.května a odehrával se po celém Istanbulu. Během týdne jsme navštívili 6 výstav na různých místech jak v evropské tak i asijské části Istanbulu. Vystavovali zde turečtí i zahraniční umělci a prezentovali své styly umění. Byla zde zastoupena Amerika, Mexiko, Brazílie, Kanada, Francie, Španělsko, Itálie, Rusko, Egypt.... a mnou zastoupená Česká republika. Tato akce se koná co 5 let a příště se setkáme v Americe.

Během týdne se slavnostně otevřeno 6 výstav umělců nejen z Turecka, ale i z celého světa. Navštívili jsme ateliéry místních umělců a účastnili se Ebru workshopů, které pro nás připravili.

Katalogy ze všech výstav si můžete prohlédnout na workshopech v Ateliéru Ebru.

Více fotografií najdete ve fotoalbu nebo na facebooku, kde jsem sdílela každý den průběh kongresu.

kongres02.jpg

kongres03.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 6. Mezinárodní Ebru kongres v Istanbulu

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář